tirsdag 5. april 2011

Datalagringsdirektivet.

Datalagringsdirektivet vil si lagring av trafikkdata. Datalagringsdirektivet (DLD) ble vedtatt av EU 15.mars 2006. Direktivet pålegger medlemslandene å lagre trafikk- og lokaliseringsdata fra innbyggernes bruk av telefon, mobiltelefon, bredbåndstelefon, e-post og internett. Det vil si informasjon om hvem som kommuniserer med hvem, hvor det kommuniseres fra, når det kommuniseres og hvordan det kommuniseres.

Formålet med direktivet er å gi politi- og påtalemyndighet et nytt verktøy for å bekjempe det medlemslandene selv definerer som “alvorlig kriminalitet”. Hvert land kan selv avgjøre hvem som skal ha tilgang til de innsamlede dataene og hvor lenge dataene skal lagres (I Norge, 6 måneder). Ja, det var kort forklart, står mye mer om det på nett om du e nysgjerrig!

Det ble altså vedtatt i går at vi skal ha det i Norge, all trafikkdata blir lagret i 6 mnd. Eg mener ihvertfall det går ut over personvernet til hvert enkelt menneske, uavhengig om det brukes eller ei. Eg trodde vi bodde i et fritt land og kunne gjøre som vi ville, men det stemmer jo ikke..for no blir vi visst overvåket også..blææææ..til den norske stat!!!!!!

Les mer her: http://stoppdld.no/

Ka mener du?

Ingen kommentarer: