lørdag 20. desember 2014

Oppskrift på "fylt loff/grovbrød", for dummies! ;)

Fylt loff:

Finn fram skjærefjøler og kniver

Husk å ta med deg lyset fra stuen om du har tent lys
(slik at ikke stuen brenner ned)

Finn frem ingrediensene:
3 egg
1/3 hvitost
1/3 bog skinke
2/3 majones
1. brød

Kok eggene til de blir hardkokt
(hadde bare to egg i kjøleskapet)

Begynn å kutt osten

Kutt den slik

Kutt den etterhvert i terninger

Legg osteterningene i en bolle

Finn frem skinken!
Eg pleier å kutte vekk "gelèen"

Kutt den i terninger slik som osten

Legg skinkebitene oppi bollen sammen med osten

Finn fram majonesen og klipp et stort hull

Putt majonesen i bollen

Skru på ovnen til ca. 180 grader og to streker


Legg eggene i kaldt vann når de er ferdig kokt

Skrell de og kutt de slik som osten og skinken


Bland eggene oppi bollen sammen med
osten, skinken og majonesen

Finn fram brødet

Skjær av øverste del av brødet,
er ofte en liten kant der

Slik blir brødet da

Ta ut innmaten

Ha i blandingene i hoveddelen av brødet

Fordel jevnt
(kan gjerne ha litt mer fyll i enn på bildet)

Legg på "lokket"

Sett brødet i ovnen

Steik brødet i ca. 20-25 min,
det er ferdig når fyllet er varmt

Ikke steik det for lenge, da blir toppen slik
(toppen e uansett ikke den beste)

Slik blir det, men litt lite innmat denne gangen

Skjær i litt tykke brødskiver
(når du er ferdig å skjære,
legg det litt høyt så ikke innmaten faller ut)

Enjoy :)


Maten kan gjerne serveres med litt salat ved siden av! Nam :)

2 kommentarer:

Hanne sa...

Stemme for at du kommer med flere innlegg med ting for dummies :)

Linda sa...

I will :)